Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Ο αγώνας συνεχίζεται για 7η εβδομάδα!

Φοιτητική Εστία Καλαμαριάς
Συντονιστική Επιτροπή Κατάληψης
Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Ως φοιτητές της Εστίας Καλαμαριάς συνεχίζουμε για 7η συνεχόμενη εβδομάδα την κατάληψη στα γραφεία της Διεύθυνσης της Εστίας με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, για την απόσυρση του καινούργιου κανονισμού.Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων και δράσεων μας, για ενημέρωση της πανεπιστημιακής κοινότητας,προχωρήσαμε στα εξής:

Κατάληψη της Πρυτανείας στις 27/11/2012
Η πλήρης αδιαφορία της Πρυτανείας απέναντι στις κινητοποιήσεις και τα αιτήματα μας, μας ώθησε στην απόφαση να πραγματοποιήσουμε συμβολικό αποκλεισμό στα γραφεία της Διοίκησης της Πρυτανείας (και όχι σε ολόκληρο το κτίριο όπως αναφέρθηκε σε ορισμένα μέσα) την Τρίτη 27/11/2012. Η κίνηση αυτή είχε ειρηνικό χαρακτήρα και σκοπός ήταν μια μορφή διαμαρτυρίας, με την ελπίδα πως αυτή την φορά μας λάβουν σοβαρά υπόψη.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως δεν δημιουργήθηκε κανένα επεισόδιο και καμία καταστροφή ή φθορά στο κτίριο του Πανεπιστημίου (εντός ή εκτός αυτού). Με αξιοπρέπεια και υπευθυνότητα ενημερώσαμε τους συμφοιτητές μας, τους καθηγητές μας και τους εργαζόμενους για τον αγώνα μας.
Ο αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων κ. Κωνσταντάτος, βασικός εμπνευστής του νέου κανονισμού της εστίας(πέραν του Πρύτανη κ. Χατζηδημητρίου) μας αντιμετώπισε για ακόμα μια φορά απαξιωτικά, αρνούμενος να μας ακούσει, υποστηρίζοντας πως οι κινήσεις μας είναι εκβιαστικές, όταν την ίδια ώρα καλούσε τον εισαγγελέα να κινήσει αυτόφωρη διαδικασία συλλήψεων. Αναρωτιόμαστε εάν πραγματοποίησε την ίδια διαδικασία κατά την κατάληψη των εργαζομένων την προηγούμενη εβδομάδα. Τονίζουμε πως η κινητοποίηση αυτή αποτελούσε μονόδρομο καθώς οι παραπάνω κύριοι είχαν κόψει κάθε γέφυρα επικοινωνίας με εμάς. 

Παρουσία στη Σύγκλητο στις 28/11/2012
Την Τετάρτη 28/11/2012 ομάδα αντιπροσώπων μας, θέλησε να τοποθετηθεί στη Σύγκλητο, ώστε να ενημερώσει τους καθηγητές, οι οποίοι είχαν παντελή άγνοια καθώς ο 
Πρύτανης κος Χατζηδημητρίου δεν μπήκε καν στον κόπο να κοινοποιήσει το ζήτημα. Ίσως για τον ίδιο η υπόθεση να μην είναι μείζονος σημασίας.
Μαζί ήταν και ο νομικός εκπρόσωπος μας, ο οποίος ουκ ολίγες φορές προσπάθησε το προηγούμενο διάστημα να έρθει σε επικοινωνία με τον κ. Χατζηδημητρίου αλλά δεν "τα κατάφερε". Η συμπεριφορά του κ. Πρύτανη απέναντι του, ήταν άκρως προσβλητική και ουδεμία σχέση είχε με την ακαδημαϊκή του ιδιότητα.
Κατά τη διάρκεια της Συγκλήτου, βγήκε εκτός εαυτού, ωρυόμενος για την παρέμβαση των φοιτητών και τελικά μετά από πολλές πιέσεις δέχτηκε δύο εκπροσώπους μας.
Επιπλέον, η περαιτέρω πίεση τον εξανάγκασε να δεχτεί μετά το τέλος της Συγκλήτου και τον νομικό εκπρόσωπο μας στο γραφείο του. Στη δεκάλεπτη αυτή συνάντηση του ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς να μεσολαβήσει ώστε να λήξει η κατάληψη, ειδάλλως δε θα δεχτεί καμία επαφή με εμάς. 

Εμείς δηλώνουμε, για ακόμα μια φορά, πως ο αγώνας μας δεν σταματά εδώ. Απειλές για εισαγγελικές παρεμβάσεις και εκβιασμοί δεν μας πτοούν, αντιθέτως μας συσπειρώνουν ακόμη περισσότερο!

Στοιχεία επικοινωνίας
e-mail: estiakalamarias@gmail.com
blog: fepamak.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου